Pagina's

zondag 30 oktober 2011

Kwart-rimpelrokje: hoe zet je het rokje in elkaar

Zoals beloofd volgt hierbij deel 2 van de handleiding voor het kwartrimpelrokje, waarin ik je toon hoe je het rokje in elkaar steekt. Hoe je het patroon tekent, vind je hier.


edit: update juli '12 - nieuwe volledige versie van de handleiding kan je hier downloaden.

Ballétoile was tester van dienst, dus bij deze: merci hé!!! Het prachtige resultaat zie je hier en ook in de Flickr-pool.

Als er vragen zouden zijn, stel ze gerust!

Ik ben heel erg benieuwd naar wat jullie er van maken, dus deel het resultaat zeker in de Flickr-pool.



vrijdag 28 oktober 2011

Give-away: den uitslag...

Amai, zo'n massale reactie op mijn give-away had ik niet verwacht. Ik kreeg maar liefst 92 reacties (er staan er 93, maar eentje is van mezelf en die tel ik niet mee :-)).

Ik liet de computer een random nummer kiezen tussen 1 en 92 ...


























... en 84 kwam eruit als winnaar. Als ik alle reacties tel en na-tel (en nog eens na-tel; aja, kzou nie graag missen ;-)) kom ik uit bij ...


Mie Flavie zei
Mooi stofje!! en die blauwe broche vind ik zalig. Ik doe dus graag mee!!
http://www.blogger.com/img/icon_delete13.gif
26 oktober 2011 08:35 

Proficiat Mie Flavie! Het pakketje met de stof, knoopjes, buttons, gespen en blauwe broche komt jouw richting uit. En als je een stofje wilt uit Den Beer, ge weet mij te vinden (om er eentje op te sturen of ne keer mee te gaan :-)). Stuur je mij per mail je adresgegevens door aub?

dinsdag 25 oktober 2011

Kwart-rimpelrokje: hoe teken je een patroon op maat

Een tijdje geleden maakte ik een rokje voor mijn dochters. Het is een soort van kwart-rimpelrokje en ik tekende het patroontje zelf, vertrekkende vanuit een bestaand rokje. Tijdens het maken van rokje nr. 2 nam ik wat foto's en ik heb getracht deze in een tutorial te gieten.

Ballétoile was zo lief om de uitleg voor mij te testen en aan te vullen/verbeteren waar nodig.

Om ...
a) u niet te overladen met alle info ineens
b) u de kans te geven vragen te stellen over deel 1 (overzichtelijker dan alles ineens)
c) de spanning erin te houden ;-)
d) Ballétoile de tijd te geven alles te testen :-)

... toon ik u vandaag hoe u het patroon op maat tekent (incl. knippen en verstevigen van patroondelen). In een volgende post volgt dan de assemblage ;-)

Omdat de foto's hier misschien niet groot genoeg zijn om alles tot in detail te bestuderen, heb ik een PDF aangemaakt die je kan downloaden via Google Docs.




KLIK HIER VOOR DE PDF VERSIE VAN DEZE TUTORIAL





Wanneer ook deel 2 geblogd is, zal ik een volledige handleiding online zetten.

Ok - hier gaan we dan ... (toch beetje stress hoor voor die eerste tutorial...)

De handleiding gaat uit van een rokje zonder rits, met verstelbare elastiek. Uiteraard kan je het rokje ook maken met een rits - ik geef in de uitleg aan welke extra stappen je dan dient te doen.

Ik ben zelf geen naai-deskundige en schreef de handleiding volgens mijn eigen (beperkte) ervaringen. Niets houdt je tegen om het anders te doen dan ik hier verkondig :-)

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en hoor heel graag jullie vragen, opmerkingen, suggesties, ...





maandag 24 oktober 2011

Mijn kleine grote meid ...

... werd vandaag 5 jaar.


Wat gaat de tijd toch snel... Gisteren nog een hulpeloos schattig hoopje...


... die over de jaren heen ...


... uitgroeide tot een fantastische kleine grote meid...


Proficiat oudste dochter van me!

donderdag 20 oktober 2011

Kadootjestijd bij IeneMiene: give-away

Iets meer dan 4 maanden geleden begon ik een blog over naaien en ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Je hobby delen met gelijkgestemde zielen, de toffe reacties, inspiratie die je kan opdoen en delen, ... het is echt super. Om dan nog maar te zwijgen van de toffe mensen die je, al dan niet virtueel, tegenkomt en leert kennen. Ik ben en blijf verbaasd over de vaak herkenbare situaties die je op blogs en in reacties leest, dat er nog zoveel anderen zijn die zoveel plezier halen uit naaien, stoffen kiezen, patroontjes zoeken, ... En dan telkens, na het posten van een bericht, het afwachten wat de reacties zullen zijn en het steeds verbaasd zijn over de vele leuke reacties, de smile van hier tot ginder die velen daarmee op mijn gezicht toveren, ...  Ge hoort het: ik ben een naai- en blogverslaafde :-)

Dat ik na 4 maanden al aan 100 volgers zou zitten, had ik nooit durven hopen. Maar gisteren was het zover en dat vraagt om een give-away, vindt u ook niet?!

Wat heb ik in de aanbieding? Update: ik geef wel degelijk alles weg aan de winnaar van de give-away (enkel van de bloemenbroche hoef je te kiezen en de personal shopping is ook optioneel) :-)








Ik bracht een meter of 2, 3 van deze retro-stof mee uit Parijs eind vorig jaar en durfde er tot nu toe niet in knippen. Ik hou een stuk voor mezelf en schenk 1 meter weg.





Keuze uit één van beide vilten bloemenbroches: donker fushia (is donkerder en minder Barbie-like in het echt) met grijze knoop of donkerblauwe bloem met okergele knoop


Een pakketje met stof en aantal knoopjes, gespen en buttons









En dan, optioneel weliswaar, bied ik mijzelven persoonlijk aan als éénmalig personal shopper in Den Beer: als u, hier of elders, een stofje ziet van den Beer en ge woont zelf te ver, dan laat ge mij weten hoeveel je wenst en ik ga daarom en stuur het op (euh, tis waarschijnlijk wel duidelijk, maar voor de zekerheid: kosten van de stof zijn voor jezelf).






Wat moet je doen: voor 28 oktober een reactie achterlaten op dit bericht, met vermelding van de keuze van kleur broche. Volgen en de link delen op je blog of Facebook is absoluut niet verplicht, maar voelt ge een onweerstaanbare drang: laat u gaan zou 'k zeggen :-)

Zodus: spread the word ...



maandag 17 oktober 2011

Een naailes-rokje: de kuise versie ...

In de eerste naailessen van het nieuwe 'schooljaar' maakte ik een winterrokje.








Ik weet eigenlijk niet meer uit welke Burda het precies kwam (ik gok nr 4 van 2010 - wie interesse heeft, ik wil het wel eens opzoeken  update: slecht gegokt: het was nr 2 van 2010). Ik voegde een paspeltje toe aan de zakingang en tussen rokdeel en tailleband. Ook de knoopjes op de zakken zijn een folieke van mezelf.




Het stofje komt uit den Beer, is superzacht en bestaat uit allemaal verschillende kleurtjes, waardoor het rokje kan gedragen worden met bijna alle kleuren (zonder overdrijven: er zit bruin, zwart, rood, petrol, oker, ... in de stof).

Voor een voering in de rok had ik weeral geen geduld :-) Maar het rokje is dit weekend getest en panty-proof gebleken.